• home
 • video
 • pas verschenen

  Aelbrecht: "Ik ben fysiek sterker geworden"

  Na een maandenlange revalidatie is volleybalster Freya Aelbrecht opnieuw fit om te knokken voor een basisplaats bij haar Italiaanse ploeg Busto Arsizio. Marc Willems zocht de Yellow Tiger op in Italië. "Het WK missen was de grootste tegenslag uit mijn carrière."

  Vorig jaar in september sloeg het noodlot toe voor Freya Aelbrecht. In de laatste oefenmatch voor het WK scheurde ze haar kruisbanden. Weg was het WK en er wachtte haar een revalidatie van zes maanden.

  "De revalidatie is goed verlopen. Ik heb elke dag 5 à 6 uur keihard gewerkt en ik ben er fysiek sterker uitgekomen. Dat voel ik nu al en er is nog veel progressiemarge", zegt Aelbrecht in Busto Arsizio.

  "Op mentaal vlak moet ik toegeven dat er na het gemiste WK een last van mijn schouders gevallen is. Ik heb ervan genoten om zonder druk te leven en even tijd voor mezelf te nemen. Dat heeft me goed gedaan."

  Aelbrecht traint ondertussen al enkele weken met de ploeg. "Normaal moet je rekenen op een revalidatie van zes maanden, maar dokter Bellemans zei dat het ook in vijf maanden kon."

  "Ik zei al lachend dat ik nog de Final 4 van de Champions League zou spelen en over twee weken is het zover. Ik hoop dat ik dan toch even mag meespelen."

  "Trainingen zijn hier scherper en intensiever dan in Cannes"

  Na twee seizoenen bij Cannes in Frankrijk verhuisde Aelbrecht voor haar blessure naar de Italiaanse topclub Busto Arsizio. "Om beter te worden moest ik weg uit Cannes", legt de middenspeelster uit.

  "In Cannes wonnen we te makkelijk elke week onze wedstrijden, hier is het elke week een topmatch. Zowel in de Champions League als in de beker en de competitie moet je je elke week bewijzen."

  "De trainingen zijn hier ook scherper en intensiever dan in Cannes, waar je niet goed hoefde te trainen. Technisch wordt er veel bijgestuurd, we trainen veel op blok-verdediging en pasovername."

  "Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet, het volleybal leeft hier, elke week zitten er 4.000 fans in de zaal. Begin mei beslist de club of het de optie in mijn contract licht en ik mag blijven. Tot nu toe zijn ze tevreden, maar ze hebben mij eigenlijk nog niet kunnen beoordelen. Hopelijk kan ik overtuigen."

  "WK missen was grootste tegenslag uit mijn carrière"

  Spelen met Busto Arsizio is nu het eerste doel voor Aelbrecht, maar stiekem kijkt ze ook al vooruit naar haar comeback bij de nationale ploeg. "Ik heb heel veel zin om weer bij de Yellow Tigers te zijn."

  "Het WK missen was een enorme domper, de grootste tegenslag uit mijn carrière. Het EK in eigen land deze zomer is mijn nieuwe hoofddoel. Dan wil ik er opnieuw staan."

  "De World Grand Prix is natuurlijk belangrijk voor de punten voor de wereldranglijst. Dat kan ons helpen bij de olympische kwalificatie."

  "Alle toernooien en wedstrijden daarvoor wil ik gebruiken om weer ritme op te doen en te groeien naar mijn topniveau. Hopelijk ben ik erbij op het EK. Gert (Vande Broek, bondscoach), het is u geraden. Je neemt me mee, hé man!"