Ga naar de inhoud

Twee Antwerpse clubs in hoogste basketbalklasse?

 di 3 maart 2015 06:53
Krijgen we volgend jaar een stadsderby Gembo-Giants?
Basketbalclub Gembo Borgerhout heeft een licentie aangevraagd voor de Scooore League. De leider in tweede klasse zet een project op met Sint Jan Basket Antwerpen. De Antwerp Giants staan niet te springen om de komst van een nieuw Antwerps team in de hoogste afdeling.

De hoogste afdeling in het basketbal telt dit seizoen elf teams. Volgend jaar twaalf? De Antwerpse club Gembo Borgerhout heeft zich officieel kandidaat gesteld. De leider in tweede klasse vroeg een licentie aan.

Gembo wil samen met reeksgenoot Sint Jan Basket Antwerpen, dat dit seizoen een sabbatjaar neemt, een nieuw team vormen in de Scooore League. Thuishaven wordt de Arenahal in Deurne, de voormalige thuisbasis van de Antwerp Giants. Oud-international Stefan Sappenberghs blijft coach.

Antwerp Giants: "Geen plaats voor twee clubs"

De Giants, de nummer 2 in de Scooore League, staan niet te springen om de komst van een nieuwe Antwerpse club op het hoogste niveau. "Ik vind het niet realistisch. Er is geen plaats voor twee clubs in Antwerpen", haalde voorzitter Roger Roels eerder aan op ATV.

"We willen toch niet in een voetbalscenario belanden? Je hebt ook Kangoeroes Willebroek nog. Er moet een geografische spreiding zijn." Antwerp Giants steekt wel opnieuw de hand uit naar Gembo. "Laat ons praten. Met z'n tweeën zijn we misschien sterker."