• home
 • video
 • pas verschenen

  Swings: "Had op beter resultaat gehoopt op mijn verjaardag"

  Swings begint het Wk afstanden met een achtste plaats.

  Bart Swings is het WK afstanden in Heerenveen gestart met een achtste plaats op de 10.000 meter. Op voorhand had Swings op een medaille gehoopt, maar daarvoor presteerde de tegenstand te goed.

  "Ik had op een beter resultaat gehoopt op mijn verjaardag", vertelde Swings meteen na zijn race aan Sporza. "Ik heb er alles voor gedaan, maar voor een achtste plaats kom ik natuurlijk niet naar hier."

  "Ik schrok van de tijd van Patrick Beckert (die derde werd). Ik had wel tijden verwacht onder de 13'15", maar vijf seconden eronder is veel. Toch had ik vertrouwen toen ik startte. Op tien ronden voor het einde zat ik nog op schema, maar voelde ik de benen zwaar worden."

  "De laatste ronden heb ik gewoon uitgereden. Er komen nog afstanden. Morgen probeer ik dit recht te zetten op de 1.500 meter. Ik denk dat ik tegen morgen wel gerecupereerd ben en zie het zitten."

  Veldkamp: "Geen zin om je kapot te rijden"

  Ook Bart Veldkamp tilde niet te zwaar aan de achtste plaats van zijn pupil. "De tijden van de andere schaatsers waren snel en dus heeft Bart tijdens de wedstrijd beslist om meteen te rijden volgens een schema om op het podium te geraken."

  "Alleen kon hij dat niet volhouden. Dan heeft het geen zin om je helemaal kapot te rijden en zak je snel weg. Om een medaille te kunnen winnen had ik een tijd verwacht rond 13'14", maar zelfs dan was Bart niet op het podium geraakt."