• home
 • video
 • pas verschenen

  Sergio Markarian is de nieuwe bondscoach van Griekenland

  Krijgt Sergio Markarian Griekenland weer op de rails?

  Sergio Markarian is aangesteld als bondscoach van Griekenland. Hij volgt de Italiaan Claudio Ranieri op, die in november aan de deur werd gezet na de blamage in de voorronde van het EK tegen de Faeröer-eilanden (0-1-nederlaag).

  Sergio Markarian is een 70-jarige Uruguayaan die het Griekse voetbal goed kent. Hij was er zes jaar aan de slag als coach van Panathinaikos, Ionikos en Iraklis. Van 2010 tot 2014 was Markarian bondscoach van Peru.

  Het is duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is voor Markarian. Griekenland staat momenteel laatste in zijn EK-kwalificatiegroep met een schamele 1 op 12. Op 29 maart wacht de Grieken een verplaatsing naar Hongarije.