• home
 • video
 • pas verschenen

  Cancellara: "Ik geniet nu 100 keer meer dan 3 jaar geleden"

  Fabian Cancellara: "Ik probeer de tijd terug te draaien."

  Fabian Cancellara is aan zijn voorlaatste seizoen begonnen, maar de honger is nog altijd groot. "Met het ouder worden, let ik meer op de details. Dat voordeel heb ik op de jongere generatie", zegt Cancellara in een gesprek met Sporza.

  Fabian Cancellara blikt eerst nog eens terug op vorig seizoen. "Ik ben blij dat ik de Ronde van Vlaanderen kon winnen, maar toch was ik niet supertevreden over mijn voorjaar, want de Ronde was de enige koers die ik kon winnen."

  Beleeft hij de koers anders nu het einde van zijn carrière nadert? "Je probeert op een of andere manier de tijd terug te draaien. Ik geniet nu ook veel meer. Wel 100 keer meer dan drie jaar geleden. Ik heb meer plezier, maar ik voel ook meer dat ik een afspraak heb met de geschiedenis."

  "Met het ouder worden let ik ook steeds meer op de details. Dat voordeel heb ik op de jongere renners, die daar minder oog voor hebben."

  "Van de nieuwe generatie steken Sagan en Vanmarcke erbovenuit. Daarachter zitten renners als Van Avermaet. Zij zullen dit jaar misschien weer een stap vooruit gezet hebben."

  "Ik geloof in Stuyven, maar noem hem niet de nieuwe Cancellara"

  Bij Trek neemt Fabian Cancellara de beloftevolle Belg Jasper Stuyven onder zijn vleugels. Wordt hij de nieuwe Cancellara? "Hij zal zelf wel zijn weg gaan. Ik geloof in hem en probeer hem naar de top te brengen. Hij zit in het juiste team."

  "Maar de volgende Cancellara zal hij niet worden. Ik ben de enige. Ik hoop dat hij een naam voor zichzelf bijeen kan fietsen. Zodat ik met een gerust gemoed kan stoppen in de wetenschap dat hij het kan overnemen."

  "Ik hou van Dimitri Vegas & Like Mike, Triggerfinger en Milow"

  Ook over het leven na zijn carrière heeft Fabian Cancellara al vaak nagedacht. Of toch wat hij in zijn vrije tijd wil doen.

  "Na mijn carrière wil ik in plaats van de Ronde van Frankrijk of de Ronde van Italië de Ronde van de festivals doen."

  "In Zwitserland heb je in de zomer elk weekend wel ergens een festival. Ik heb al optredens van de Rolling Stones en Madonna gemist omdat ik ergens ver weg zat."

  "Ik had vorig jaar ook plannen om naar Tomorrowland (Belgisch dancefestival) te gaan, maar dat is uiteindelijk niet gelukt. Want ja, er is meer in België dan alleen het wielrennen dat me aanspreekt."

  "Je hebt de Belgische cultuur, het bier, maar ook de muziek. Ik hou van DJ Dimitri Vegas & Like Mike, Triggerfinger en die ene waarvan ik nu niet op de naam kan komen. Milow, ja."