• home
 • video
 • pas verschenen

  "Zo'n voorstel krijgt De Camargo misschien nooit meer"

  Neemt De Camargo afscheid van Standard?

  Trekt Igor De Camargo het shirt van Standard nog aan? De aanvaller probeert in Qatar een transfer naar Al-Arabi te forceren. Standard weigert mee te werken, maar de manager van De Camargo heeft de hoop nog niet opgegeven. "We blijven nog enkele dagen in Qatar", klinkt het.

  Igor De Camargo (31) kan al een tijdje rekenen op de interesse van Al-Arabi, de club uit Qatar die ook Imoh Ezekiel (uitgeleend aan Standard), Paul-José Mpoku (uitgeleend aan Cagliari) en Maxime Lestienne (uitgeleend aan Genoa) in handen heeft.

  "Al-Arabi heeft ons vorige maand gevraagd of De Camargo bij hen de vervanger van Ezekiel kon worden", legt Standard uit in Het Laatste Nieuws. "Igor kon financieel een gouden zaak doen. Gezien zijn uitmuntende staat van dienst en leeftijd, hebben we niet meteen "neen" gezegd."

  Standard had één belangrijke voorwaarde voor een eventuele transfer van De Camargo naar Al-Arabi: de club uit Qatar moest een waardige vervanger aan Standard kunnen aanbieden.

  "Al-Arabi stelde José Henrique Da Silva Dourado (de topschutter van de Braziliaanse club Palmeiras) voor. We hebben zijn profiel geanalyseerd, maar ondanks zijn uitstekende statistieken bood hij ons onvoldoende garanties om Igor meteen op te volgen."

  "We liepen het risico om verzwakt uit de transferperiode te komen. We hebben aan Igor (die intussen al in Qatar was om te onderhandelen) en Al-Arabi laten weten dat de transfer niet kon doorgaan. Er was niet genoeg tijd om een andere spits te vinden."

  "We blijven nog enkele dagen in Qatar"

  Een duidelijke "njet" dus bij Standard, maar de manager van Igor De Camargo wil toch nog weerwerk bieden. De Camargo vertoeft momenteel nog in Qatar.

  "Er is geen akkoord tussen de drie partijen, maar het dossier is niet afgesloten", zegt manager Paul Stefani in Het Nieuwsblad en La Dernière Heure. "Igor wil nog wat bedenktijd. Zo'n voorstel krijgt hij misschien nooit meer. We blijven hier nog enkele dagen en proberen een oplossing te vinden." De Camargo heeft nog tijd tot 18 februari. Pas dan sluit de transfermarkt in Qatar.