• home
 • video
 • pas verschenen

  Verbrugghe: "IAM Cycling kan verrassen"

  Rik Verbrugghe ruilde deze winter het opleidingsteam van BMC voor IAM Cycling. Bij het Zwitserse team is Verbrugghe nu sportief manager en die rol lijkt hem goed te bevallen. De Belg rekent ook op de wedergeboorte van Heinrich Haussler.

  "Sportief manager worden bij een World Tour-team was een mooie aanbieding. Het is een uitdaging om hier vanaf nul te beginnen. Dat doe ik graag. Het is nu aan mij om te bewijzen dat ik zo'n grote ploeg aan de top kan brengen", vertelt Verbrugghe aan Sporza.

  "We beschikken over een complete ploeg, al hebben we wel veel jonge renners die nog wat ervaring missen. Maar de renners die er zijn bijgekomen hebben wel veel ervaring. Ik denk dat we de verrassende ploeg kunnen zijn in de World Tour."

  "Momenteel zoekt de ploeg nog wat, maar we zijn toch al heel goed gestart met drie overwinningen. Zo werd Heinrich Haussler kampioen van Australië. Dat hadden we nodig om een goeie start te maken. De juiste mentaliteit zit erin."

  "Ik hoop dat we ook in de klassiekers een belangrijke rol kunnen spelen. Ik denk dat we met Haussler, Chavanel en Devenyns een paar kaarten in handen hebben om uit te spelen in de finales."

  "Haussler is na een paar mindere jaren weer goed bezig. Hij is heel goed aan zijn seizoen begonnen. We proberen hem weer op het juiste pad te brengen. Ik hoop alleen dat hij niet te vroeg in conditie is voor de klassiekers. Het was wel een bewuste keuze om hem goed te laten starten aan het jaar en dan even rust in te bouwen met het oog op de belangrijke aprilmaand."