• home
 • video
 • pas verschenen

  Bergbeklimmers vinden vermiste voetballers terug na 50 jaar

  Bergbeklimmers poseren naast het wrak van het teruggevonden vliegtuig.

  In Chili hebben bergbeklimmers het wrak teruggevonden van een vliegtuig dat al meer dan 50 jaar vermist was. In het wrak werden de restanten gevonden van acht vermiste voetballers van het lokale team Green Cross.

  In Maule, 300 kilometer ten zuiden van hoofdstad Santiago, hebben bergbeklimmers in het Andesgebergte de romp van een vliegtuig teruggevonden dat al vermist werd sinds 1961.

  In het wrak van de Douglas DC-3 werden de lichamen gevonden van 34 inzittenden, waaronder acht spelers en medewerkers van de lokale voetbalclub Green Cross. Zij vlogen 50 jaar geleden terug van Santiago na een wedstrijd in Osorno, in het zuiden van Chili.

  Gisteren zond de Chileense televisie beelden uit van de romp, maar uit respect voor de nabestaanden werd de exacte plek van het toestel niet bekendgemaakt.

  "Het vliegtuig ligt op meer dan 3.200 meter hoogte en rondom liggen naast bagage ook resten van menselijke botten", vertelde één van de klimmers. Door de vondst is één van de grootste mysteries in de geschiedenis van Chili nu opgelost.