• home
 • video
 • pas verschenen

  "Motherfucker" kost De Bruyne 20.000 euro

  Het beledigen van een ballenjongen komt De Bruyne duur te staan.

  De Duitse voetbalbond heeft Kevin De Bruyne een boete opgelegd van 20.000 euro voor zijn beledigende woorden aan het adres van een ballenjongen. De Bruyne en Wolfsburg aanvaarden de straf.

  Begin deze maand liet De Bruyne zich gaan tegen een ballenjongen in de match tegen Frankfurt. Bij een 1-0-achterstand voor Wolfsburg wilde De Bruyne haast maken. Toen de bal buiten rolde, wilde hij zo snel mogelijk een nieuwe en riep "Get the ball, you motherfucker".

  De Bruyne had de pech dat zijn woorden duidelijk werden opgevangen door een microfoon langs de lijn. Hij excuseerde zich na de match, maar de Duitse voetbalbond kon niet lachen met zijn woorden en liet het daar niet bij. De Bruyne heeft een boete gekregen van 20.000 euro.