• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vonn evenaart historisch record van Moser-Pröll

  Lindsey Vonn evenaart legende Moser-Pröll.

  Lindsey Vonn heeft opnieuw een plaatsje in de geschiedenisboeken veroverd. De Amerikaanse skiester was de beste in de de afdaling in Cortina D'Ampezzo (Italië), haar 62e zege in een WB-race. Daarmee evenaart ze het record van de Oostenrijkse Annemarie Moser-Pröll.

  Lindsey Vonn was in Cortina D'Ampezzo sneller dan de Oostenrijkse Elisabeth Görgl en de Italiaanse Daniela Merighetti. Voor de 30-jarige Amerikaanse was het de derde zege in een afdaling dit seizoen.

  Met haar overwinning evenaart Vonn het 35 jaar oude record van Annemarie Moser-Pröll. De Oostenrijkse won in de jaren 70 62 wedstrijden voor de Wereldbeker.

  "Het was een lange weg om hier te geraken", zegt Vonn. "In mijn beginperiode droomde ik van een buitengewone carrière, maar aan dit record had ook nooit gedacht. Dit is een prachtige dag in mijn leven."