• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pauwels: "Hoop dat Vermeersch of Merlier mee mag naar WK"

  "Gianni (foto voor Pauwels) en Tim werkten al een paar keer goed voor mij."

  Morgen maakt bondscoach Rudy De Bie zijn selectie bekend voor het WK veldrijden. Kevin Pauwels houdt vanuit Mallorca een pleidooi voor zijn ploegmaats Gianni Vermeersch en Tim Merlier. "Ik zou aan allebei iets hebben in Tabor."

  Kevin Pauwels liet het crossweekend aan zich voorbijgaan om in Mallorca de laatste hand te leggen aan zijn voorbereiding op het WK. Pauwels is al zeker van zijn ticket voor Tabor, maar vooral om het zevende en laatste ticket wordt nog stevig gebikkeld.

  Pauwels vindt dat het plaatsje naar een van zijn ploegmaats moet gaan, Gianni Vermeersch of Tim Merlier. "Het maakt niet uit wie van de twee er moet gaan. Ik heb geen voorkeur", zegt Pauwels.

  "Ik weet wel dat ik aan alle twee iets aan zou hebben in Tabor, mochten ze een WK-ticket krijgen. In de kerstperiode hebben Gianni en Tim een paar keer goed voor mij gewerkt."

  "Het zijn goeie ploegmaats en ze zouden op het WK ook wel kunnen werken voor iemand van een ander profteam, als dat nodig zou zijn."

  "Het is nu belangrijk om niet ziek te worden"

  Over zijn eigen voorbereiding is Pauwels behoorlijk tevreden. "Het weer in Palma is redelijk goed geweest tot nu toe. Zonnig en niet te koud. De volgende dagen worden natter, maar ik heb de langste trainingen toch al achter de rug. Ik dook al twee keer de bergen in."

  "Het is nu belangrijk om niet ziek te worden. Deze stage staat vooral in het teken van het WK, maar ik denk toch ook aan zondag, aan Hoogerheide." Dan verdedigt Pauwels zijn leiderspositie in de Wereldbeker in Hoogerheide.