• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mestach na loting: "Ik ken Makarova niet zo goed"

  Mestach won de Australian Open als eens bij de junioren

  An-Sophie Mestach speelt in haar allereerste Australian Open-wedstrijd meteen tegen de Russische Ekaterina Makarova, de nummer 10 van de wereld. "Ik kan er veel uit leren. Het feit dat de andere Belgische meisjes hier ook zijn, motiveert me."

  Mestach maakt na veel blessureleed haar debuut op de Australian Open bij de senioren. "Ik ben weer van nul moeten beginnen en heb wel wat tijd verloren. Maar ik ben in mezelf blijven geloven. Ondertussen sta ik hier en het feit dat de andere Belgische meisjes hier ook zijn, motiveert me wel."

  De voorbije jaren waren voor Mestach niet gemakkelijk. "Frustratie hoort erbij. Zeker als je voelt dat niet alles gaat zoals je het wilt. Je moet je daar over zetten. Daar word je mentaal sterker van."

  De 20-jarige Gentse won bij de junioren al eens de Australian Open en speelde toen de finale in de Rod Laver Arena. "Op die baan spelen, was een toffe ervaring. Ik weet nog dat ik toen totaal niet zenuwachtig was, maar de main tour spelen is natuurlijk totaal iets anders dan de junioren."

  Over de opbouw naar de Grand Slam is de nummer 102 van de wereld tevreden. "De voorbereiding was goed. Wel jammer dat ik in het tweede toernooi (in Hobart) niet voort kon spelen, maar dat was uit voorzorg. Ik wou zeker niets scheuren. Nu heb ik geen last meer, dus het zou goed moeten komen."

  "Ken Makarova niet zo goed, maar ze is heel stevig"

  Mestach komt in haar eerst partij uit tegen de Russische Ekaterina Makarova. "Ik ken ze eerlijk gezegd niet zo goed. Ze zit bij de top tien van de wereld en is heel stevig. Ik kan veel leren uit de wedstrijd en kijk er enorm naar uit om de match te spelen."