• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Colsoul na zevende plaats: "Volgend jaar moet beter"

  "We komen terug", heeft Tom Colsoul snel beslist.

  Tom Colsoul heeft zijn eerste Dakar met een auto op de zevende plaats beëindigd. "Zonder defect aan die dekselse aandrijfas, stonden we op het podium", reageert de 38-jarige corijder van de Nederlander Bernhard ten Brinke (Toyota Hilux).

  Tom Colsoul heeft ervaring zat in de vrachtwagens. Dit jaar stond de navigator voor het eerst aan de start bij de auto's. Met een zevende plaats als resultaat in Buenos Aires. "Uiteraard is een top 10 plaats in je eerste Dakar bij de auto's mooi, maar zonder defect aan die dekselse aandrijfas, stonden we op het podium", jammert Colsoul.

  "Vooraf wou ik niet zeggen dat we voor de top 5 gingen, want dat zou arrogant kunnen overkomen. Maar ik wist wat we in onze mars hadden. Bernhard is een uitstekend rijder en het klikte meteen."

  "De absolute top, en dan heb ik het over Nasser Al Attiyah, is te hoog gegrepen. Net onder de Qatarees staan een aantal rijders en ik zet ons daar graag bij."

  "Volgend jaar komen we terug, we hebben dat net al besproken. We hebben nu een volledig jaar om ons voor te bereiden. De Dakar 2016 kan en moet beter."

  "Tom Colsoul is een topper"

  "Ik ben ontzettend blij met de resultaten in deze Dakar. Acht keer bij de top zes. Echt ongelofelijk!", reageert Bernhard ten Brinke. "Tom Colsoul en ik hebben laten zien dat we de snelheid hebben om met de wereldtop mee te kunnen."

  "Dat is ook een compliment aan Tom, die twee weken lang een geweldige job heeft geleverd. Hoe lastig het ook werd, hij kende altijd de weg. Tom is een absolute topper!"