• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Gouden Schoen (voor Dennis Praet) is Vlaams bedrog"

  Dat Dennis Praet de Gouden Schoen wint, vindt niet iedereen terecht.

  Stéphane Pauwels is het niet eens met de stemming voor de Gouden Schoen. Hij begrijpt niet dat Dennis Praet hem gekregen heeft en gewaagt in enkele forse tweets van een "Vlaamse maskerade". Paul-José Mpoku, volgens Pauwels samen met Silvio Proto schandelijk over het hoofd gezien, heeft de woorden van Pauwels geretweet.

  Stéphane Pauwels werkt als voetbalanalist voor de Franstalige commerciële zender RTL en duikt ook geregeld in Franstalige gedrukte media op om zijn licht te laten schijnen over de hete voetbalactualiteit. 

  Op Twitter heeft Pauwels meer dan 23.000 volgers en die heeft hij gisterenavond getrakteerd op enkele flinke sneren aan het adres van al wie Dennis Praet verkoos tot Gouden Schoen.

  Volgens hem verdiende Silvio Proto, ploegmaat van Praet bij Anderlecht, het begeerde kleinood veel meer, omdat de doelman "een veel grotere rol speelde in de titel van Anderlecht en Praet dit jaar eigenlijk maar tien goeie wedstrijden speelde".

  Pauwels gewaagt van "Vlaams bedrog" en een "farce". Volgens hem wordt Praet "overgewaardeerd" en had bijvoorbeeld ook Hans Vanaken (Lokeren) een beter lot verdiend en is Paul-José Mpoku (Standard) totaal over het hoofd gezien met 14 punten en de 15e plaats in de eindstand.

  De tweets van Pauwels:

  De retweets van Paul-José Mpoku

  La Dernière Heure-journalisten kozen ook Proto

  Pauwels staat niet alleen met zijn mening over Silvio Proto. Zo hield La Dernière Heure aan de vooravond van het gala van de Gouden Schoen een stemming onder zijn voetbaljournalisten en ook zij riepen Proto uit tot hun laureaat. Net als Jean-Marc Gheraille, chef sport van Sudpresse, die zijn verwondering niet onder stoelen of banken steekt.