• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  RC Genk over TD Jacob: "Zijn vertrek zal de club niet destabiliseren"

  Coach Alex McLeish (l) en Gunter Jacob (r) op de winterstage in Turkije.

  Racing Genk moet op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Gunter Jacob (46) geeft er de brui aan. Dat heeft de oud-voetballer de club laten weten na de winterstage in Turkije. "Zijn vertrek is jammer, maar we moeten zijn keuze respecteren", zegt algemeen directeur Patrick Janssens.

  Gunter Jacob was sinds september 2011 aan de slag bij Racing Genk. Vrijdag kondigde hij in een gesprek met algemeen directeur Patrick Janssens aan dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Jacob blijft wel nog even beschikbaar om enkele dossiers af te werken.

  Jacob lag al een tijd onder vuur bij de achterban. Volgens de supporters zorgde hij de laatste jaren niet voor de gewenste versterking. "Jacob buiten", riepen ze meer dan een keer. "Maar ik denk niet dat de kritiek heeft meegespeeld in zijn beslissing", zegt algemeen directeur Patrick Janssens aan Sporza.

  "Het gebeurt nu eenmaal dat mensen op zoek gaan naar een andere uitdaging. Dit is Gunter zijn persoonlijke beslissing en die moeten we respecteren. Ik denk niet dat zijn vertrek de club heel erg zal destabiliseren. We werken samen met een grote groep en hebben een zeer ervaren trainer."

  "McLeish komt trouwens uit het Engelse model, hij is het gewoon om zonder technisch directeur te functioneren. Op korte termijn zie ik dus niet echt een grote nood, maar we zullen die vacature wel moeten invullen. We nemen de tijd om te kijken welk profiel we zoeken."

  "Technisch directeur is een belangrijke functie, zeker in een club waar de algemene directeur geen voetbalachtergrond heeft. Ik heb naast mij iemand nodig die gepokt en gemazeld is in het voetbal. Daar zijn we ons van bewust. Het is jammer dat het niet meer met Gunter kan, want we waren zeer complementair."