• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Courtois is 20e in verkiezing Gouden Bal, Hazard 21e

  Courtois eindigde net in de top 20 van de Gouden Bal-verkiezing.

  Thibaut Courtois is de beste Belg in de verkiezing van de Gouden Bal 2014. De doelman van de Rode Duivels schopte het net tot in de top 20 en bleef Eden Hazard, zijn ploegmaat bij Chelsea, voor. Courtois kreeg onder anderen punten van Vincent Kompany en Marc Wilmots.

  De FIFA speelde helemaal open kaart bij de verkiezing van de Gouden Bal. De wereldvoetbalbond gooide alle stemmen op het internet. Doorblader de stemmen hier.

  Zo lazen we dat bondscoach Marc Wilmots zijn 5 punten aan Manuel Neuer gaf. Robben kreeg er 3 en Courtois 1. Vincent Kompany, als aanvoerder bij de Rode Duivels ook stemgerechtigd, was chauvinistischer en gaf 5 punten aan Courtois, 3 aan Eden Hazard en 1 aan Robben.

  Eden Hazard prijkte uiteindelijk op 15 stembiljetten, maar meestal op de derde plaats. De naam van Courtois werd zeven keer ingevuld, maar vaker als eerste en daarom eindigde hij uiteindelijk hoger.