• home
 • video
 • pas verschenen

  Denswil: "Van Ajax naar Club Brugge is geen stap achteruit"

  Denswil vermaakt zich opperbest in Spanje.

  Stefano Denswil zit op hete kolen om zich in de basis-11 van Club Brugge te wurmen. "Ik ben hier met open armen ontvangen. Club weet precies hoe ik in elkaar zit", zegt de centrale verdediger die in januari de overstap maakte van Amsterdam naar Brugge en daar met volle teugen van geniet. "De mensen zijn hier vriendelijker en rustiger."

  Stefano Denswil heeft zich zijn transfer van Ajax naar Club nog geen seconde beklaagd. Op trainingskamp in Sotogrande (Spa) voelt de 21-jarige Nederlander zich als een vis in het water.

  "Ik ben met open armen ontvangen", zegt Denswil aan Sporza. "Ik heb het bij Club zo naar mijn zin dat ik vanaf de eerste dag over "we" spreek. Op training zie je dat we niet voor niets eerste staan. We investeren veel in elkaar en de acceptatie in dit team is groot."

  "Bij mijn transfer naar Club heb ik natuurlijk vooral naar mijn eigen ontwikkeling gekeken. Veel mensen zien dit als een stap achteruit, maar zelf zie ik het helemaal niet zo. Er waren ook wat Engelse en Italiaanse ploegen geïnteresseerd, maar daar heb ik momenteel niets te zoeken."

  "Ik heb veertien jaar voor Ajax gespeeld, waarvan drie jaar in het eerste elftal. Maar vorig en dit seizoen speelde ik eigenlijk vrij weinig. Je wil je in de basis werken en jammer genoeg is me dat niet gelukt. Dan kijk je naar wat het beste voor je is en zo kwam ik hier terecht. Club is gewoon de juiste stap."

  "Mensen zijn vriendelijker en rustiger dan in Nederland"

  "Club weet precies wat ik kan en hoe ik mentaal in elkaar zit. Ze weten veel over me en daar schrik ik best wel van", zegt Denswil. "Ik heb met veel mensen van deze club gesproken en had daar meteen een heel goed gevoel bij."

  "Ik heb voor mijn komst ook met Ruud Vormer gesproken en die zei me hoe het hier is met de mensen en het systeem van spelen. De mensen zijn hier heel wat vriendelijker en rustiger dan in Nederland."

  "Verder heb ik zelf mijn huiswerk gemaakt. Ik kende Club van samenvattingen op de Nederlandse televisie. Ik weet dat ze al tien jaar op de titel wachten, goed voetballen en dat de supporters elke minuut achter het team staan."

  "Club staat eerste in de competitie, kan volgend seizoen misschien de Champions League in, speelt straks nog in de Europa League en maakt ook nog kans om de beker te winnen. We staan er hartstikke goed voor. Het spreekt me enorm aan dat we op al die fronten nog meedoen. Nu gaat het om wat ik zelf laat zien op training en in wedstrijden."

  Stefaan Lammens spreekt met Denswil in Spanje: