• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "Bondscoach worden? Zou mooi zijn"

  Preud'homme wikt en weegt enkele Rode Duivels.

  Club-coach Michel Preud'homme ontkent dat de hoofdpost bij de Rode Duivels hem koud laat. "Maar ik wil niet weggaan bij Club Brugge zonder al die mensen iets terug te geven."

  "Of Marc Wilmots op het WK maximaal rendement uit de Rode Duivels gehaald heeft? Als je naar het resultaat kijkt wel", zegt Michel Preud'homme in Het Laatste Nieuws.

  "Ik heb nooit een kwartfinale van een WK gehaald, hoor. Maar oké, er is wel ruimte voor beterschap als je de Belgische selectie op papier ziet."

  "De komende maanden verwacht ik toch een evolutie. In alles: in bewegingen en automatismen. Nu moet er hier en daar een lamp worden gehangen, en een lichtje. En moet de boom eens zo en zo gedraaid worden."

  Preud'homme spreekt in kerstmetaforen en als een schaakspeler die - meer dan Wilmots - met z'n pionnen zou schuiven. Zou de Club-coach in de toekomst een aanbod als bondscoach wegwuiven? "Ik stond er voor open in het verleden. Maar toen is het er niet van gekomen."

  "Maar ik voel me supergoed bij Club Brugge. Ik wil Jan Breydel niet verlaten zonder de mensen iets terug te geven voor het vertrouwen dat ze me schenken."

  Preud'homme over:

  • Axel Witsel: "Ik heb altijd een een ongelooflijk zwak gehad voor hem. Maar hij maakt het zichzelf te gemakkelijk in zijn positie voor de verdediging. Techniek, volume, passing, kopbalsterkte... hij heeft alles om een box-to-boxspeler te zijn. Hij moet dynamischer zijn in de nationale ploeg."
  • Eden Hazard: "Ik zou hem laten vertrekken vanaf links. Hazard, De Bruyne, Defour, Nainggolan, Fellaini, Chadli, Wtisel en Dembele: het zijn allemaal jongens die kunnen "reizen". Laat ze elkaars positie overnemen zoals bij Club gebeurt met Gedoz, Izquierdo, Refaelov en Vazquez."
  • Moussa Dembele: "Het potentieel van Dembele is ongelooflijk. Hij kan alles en doet me wat denken aan Scifo. Ik zou graag eens samenwerken met hem om te zien wat ik uit die jongen kan halen."
  • Kevin De Bruyne: "Waar ik hem zou posteren? Ik heb De Bruyne al veel matchen zien beslissen vanaf de flank..."