• home
 • video
 • pas verschenen

  Sugar Jackson: "De Boksbond moet mij nog een kans geven"

  Voor Sugar Jackson is 2014 een jaar om snel door te spoelen. De Belgische bokser kampte dit jaar nog altijd met de naweeën van een stevige kamp in 2013 en heeft sindsdien niet meer in de boksring gestaan. Maar Jackson is naar eigen zeggen hersteld van die uppercut en wil graag nog eens "Sugar Time" houden. "Ik wil zelf bepalen wanneer ik stop", zegt hij.

  Eind maart 2013, op het boksgala in Gent, werd Sugar Jackson helemaal murw geslagen door een Fransman. "Dat was niet eerlijk. Ik zag zijn slagen gewoon niet door een oogprobleem", vertelt Jackson aan Sportweekend. "Mijn coach had me toen moeten zeggen dat ik toen niet mocht boksen. Zelf kan ik dat niet. Ik wil tegen iedereen boksen."

  Jackson onderging twee oogoperaties en is naar eigen zeggen weer helemaal fit. "Ik ben door vijf dokters onderzocht. Zij hebben me gezegd dat alles in orde is en dat ik weer mag boksen. Ik begrijp dan ook niet waarom de Vlaamse Boksbond aan mij twijfelt."

  De Vlaamse Boksliga wil Jackson geen licentie geven. "We willen geen boksdode op ons geweten hebben", luidt de verklaring. Kan Jackson zich vinden in die uitleg? "Ik moet zelf bepalen wanneer ik wil stoppen", is zijn duidelijke antwoord.

  "Mijn gezondheid is in orde. Er is niets aan de hand. Het gaat super. Ik voel iets speciaals en dat wil ik laten zijn. Mijn supporters missen mij en ik mis de ring. Het is al zo lang geleden, maar als je de toestemming niet krijgt, is dat vervelend."

  "Alleen de dokters mogen me zeggen dat ik moet stoppen. Maar zij zeggen dat alles oké is. Waarom twijfelt de Boksliga dan aan mij? Het is net alsof ik niets bewezen heb in het boksen. Ik wil weer in de ring, maar ik krijg de kans niet."

  "Er komt nog Sugar Time. Ik weet gewoon niet wanneer"

  Sugar Jackson wil zich duidelijk nu nog niet neerleggen bij de situatie. "Ik moet een comeback maken en dan stoppen wanneer ik zelf wil. Dan kan ik alles laten gaan en kan ik genieten. Dat lukt nu gewoon nog niet."

  Jackson heeft wel een uitweg. "Ik kan in het buitenland een licentie halen en daar boksen. Maar dat wil ik gewoon niet. Ik wil hier in België boksen. Er zijn boksers die meer slagen gekregen hebben dan ik en die blijven toch in de ring. Waarom zouden ze mij dan weigeren?"

  Anderzijds, Jackson denkt ook aan zijn kinderen. "Dankzij hen vergeet ik alle ellende. Ik moet hen ook zien opgroeien. Als ik merk dat het niet goed gaat, dan stop ik sowieso. Maar ik ben 99 procent zeker dat er nog Sugar Time komt. Ik weet gewoon niet wanneer. De mensen moeten mij nog een kans geven. Dan gaat het echt Sugar Time zijn. Op zijn bakkes!"