• home
 • video
 • pas verschenen

  Smits: "Met veel zelfvertrouwen aan het seizoen begonnen"

  Seppe Smits was meteen op de afspraak op de eerste WB-wedstrijd Big Air van het seizoen. "De ontgoocheling van de Winterspelen is niet lang blijven hangen", zegt de Belgische snowboarder aan Sporza.

  Seppe Smits was op de eerste Wereldbekerwedstrijd van het seizoen, in Istanbul, meteen de primus. "Het liep heel goed. Op de eerste dag ging het nog wat moeilijk, maar de schans lag me wel en in de finale heb ik al mijn tricks kunnen landen."

  "Ik heb een goeie voorbereiding achter de rug en zo kon ik met zelfvertrouwen aan de wedstrijden beginnen. Ik heb er vertrouwen in dat ik mijn tricks goed kan landen."

  "Ik heb in de zomer ook hard gewerkt om van mijn blessures af te geraken. Dat is niet 100 procent gelukt. Ik heb nog altijd last van mijn knie. Het is een chronische ontsteking van de patellapees."

  "Volgens de dokters moet ik twee jaar stoppen met snowboarden om er vanaf te geraken. Ik zal het de komende jaren dus gewoon onder controle moeten houden. Tijdens de wedstrijden en op de training denk ik daar niet aan."

  De Olympische Winterspelen vielen tegen voor Smits, maar dat is niet blijven hangen. "Het snowboarden gaat verder voor mij. Drie dagen na Sotsji zat ik me al weer met vrienden te amuseren in Zwitserland. Dit seizoen ligt mijn focus op de X Games, eind januari. Daar wil ik zeker de finale halen."

  De winnende sprong van Seppe Smits in Turkije