• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Toro Rosso rijdt in 2015 met jongste F1-duo in de geschiedenis

  Carlos Sainz: "Dit is een droom die uitkomt."

  Carlos Sainz krijgt volgend seizoen het tweede zitje bij Toro Rosso. De 20-jarige Spanjaard vormt samen met Max Verstappen (17) het jongste duo aller tijden in de Formule 1. De vader van Carlos Sainz, ook Carlos Sainz, is tweevoudig wereldkampioen rally.

  Sainz was afgelopen seizoen de beste in het Fomule 3.5-kampioenschap. Daarvoor beloont Toro Rosso hem nu met een zitje in de Formule 1 aan de zijde van Max Verstappen (foto), de jongste racer in de geschiedenis.

  Bij Toro Rosso zijn ze erg te spreken over hun nieuwe duo. "We geven graag kansen aan de jeugd om door te breken op het hoogste niveau. We zijn er zeker van dat deze rijders het goed zullen doen."

  Ook Sainz zelf is in de wolken. "Het is een droom die werkelijkheid wordt. Ik mocht vorig jaar al eens testen bij Toro Rosso en ik was erg te spreken over de sfeer. De komende maanden zal ik me dan ook stevig voorbereiden, zodat ik klaar ben voor volgend seizoen."

  Sainz en Verstappen vervangen bij Toro Rosso de Fransman Jean-Eric Vergne en de Rus Daniil Kvyat, die bij Red Bull de Duitser Sebastian Vettel moet doen vergeten. Waar de toekomst van Vergne ligt, is nog niet duidelijk. Mogelijk wordt hij derde rijder bij Williams.

  Sainz reageert op de sociale media: