• home
 • video
 • pas verschenen

  Wuyts: "Van Aert praat goed, heeft klasse en grote motor"

  Wuyts en Herygers hebben gisteren genoten van de cross en de naverhalen.

  De Koppenbergcross zorgde voor veel stof tot discussie na afloop. Sporza-commentatoren Michel Wuyts en Paul Herygers laten hun licht schijnen op de ontsierde eindsprint en groeibriljant Wout van Aert.

  Herygers: "In de modder won Nys met 25 seconden"

  Wuyts: "In de laatste ronde gaf Denuwelaere drie minuten extra prijs. Hij is dus trager gaan rijden om als bijna gedubbelde toch nog een rol van betekenis te spelen voor ploegmaat Wout van Aert. En dat is hem gelukt. Pittige naverhalen zoals deze zijn net het leuke aan deze sport."

  Herygers: "Als het gisteren een ploeterpartij was geweest, was het helemaal anders verlopen. Dan zou Nys gewonnen hebben en zou Van Aert op 25 seconden geëindigd zijn. En iedereen was tevreden."

  Wuyts: "Van Aert bevestigt dat hij een kanjer is"

  Wuyts: "Ondanks de tumultueuze eindfase onthouden we vooral dat met Van Aert een 20-jarige jongen opgestaan is waar we in de toekomst veel plezier zullen aan beleven."

  "We wisten al langer dat hij een kanjer was, maar op de Koppenberg heeft hij dat bevestigd. Er zijn er niet veel die op hun twintigste binnenkomen bij de profs en kunnen zeggen dat ze op de Koppenberg gewonnen hebben."

  "Meestal krijg je dan een oplawaai van 4 tot 6 minuten. Van Aert niet. Hij bepaalde mee wat er gebeurde in de beginfase, reed het gat dicht op Pauwels en droogde Nys af in de sprint."

  "Hij praat goed, heeft klasse en een grote motor. En bovendien blijkt hij ook nog eens vinnig in de sprint. Hij neemt ook heel oordeelkundig de juiste beslissing op de cruciale momenten."

  Herygers: "Gelukkig is Van Aert één van ons"

  Herygers: "Wout heeft gewoon alles. Dit was trouwens een heel ander parcours dan datgene waarop hij vorig jaar wereldkampioen is geworden bij de beloften (foto). En het was ook niet te vergelijken met Kruibeke, waar hij vorig weekend de "veldloop" gewonnen heeft."

  "Op de Koppenberg stond er veel klimwerk op het menu. Van Aert bewijst dus dat hij overal uit de voeten kan. Bovendien heeft hij een goed "kopje" en praat hij goed. Gelukkig is hij één van ons."

  "Of hij in het post-Nys-tijdperk onze vaandeldrager wordt? We hebben natuurlijk ook nog Mathieu van der Poel, Michael Vanthourenhout en nog andere renners die zich kunnen ontpoppen tot toppers."

  "Want niet iedereen staat er al op zijn twintigste. Hem opzadelen met torenhoge verwachtingen is geen goed idee. Maar zijn team (Vastgoedservice, red) springt heel zuinig om met hem. Van Aert wordt niet gevoed met een zwaar programma. En zo moet het."

  "Ik heb nadien vernomen dat Wout voor het eerst dit seizoen gepiekt had naar een cross. Wie haalt dat nu in zijn hoofd? Pieken op de Koppenberg, het terrein van iemand anders (van Nys, red)... Ik heb dan ook bijzonder veel respect voor Van Aert dat hij het aandurfde om de handschoen op te nemen tegen Nys."