• home
 • video
 • pas verschenen

  Mitrovic scoort eindelijk: "Ik ben op het juiste pad"

  Het heeft Anderlecht gisteren heel wat moeite gekost om Kortrijk over de knie te leggen, maar de landskampioen kon toch de drie punten meenemen. Meer nog, Aleksandar Mitrovic scoorde eindelijk nog eens en lijkt stilaan weer de oude. "Ik heb meer getraind en dat wordt beloond."

  Aleksandar Mitrovic stond in de competitie al sinds 20 september droog. Tegen Kortrijk kon hij op het uur eindelijk komaf maken met die vervelende periode. "Mijn doelpunt? Zo heeft Filippo Inzaghi (ex-Milan-spits en huidig Milan-coach) er veel gemaakt: wegdraaien en met de rug naar de goal trappen", zegt de Serviër in de kranten.

  De treffer werkte bevrijdend voor Mitrovic, die de voorbije weken in het oog van een kleine storm stond. "Ik heb veel nagedacht en heb gelezen wat over mij verteld werd. De kritiek in de media was hard. Het was niet eenvoudig om er mee om te gaan, maar de club heeft me goed gesteund. Ook coach Hasi, die elke dag met me sprak."

  Hasi zette Mitrovic vorige week wel op de bank tegen Arsenal en Standard. "Ik begrijp zijn keuze, zeker gezien de druk op mijn schouders. Hasi begreep wat er gebeurde. Ook tegen Kortrijk was mijn eerste helft niet goed, maar hij liet me wel op het veld staan. Hij heeft altijd in mijn geloofd."

  Mitrovic moest de voorbije weken stevige kritiek slikken over zijn overtollige kilo's. Maar de Anderlecht-spits lijkt de boodschap begrepen te hebben. "Ik ben fitter dan enkele weken geleden", klinkt het.

  "Ik heb meer getraind en dat wordt beloond. Ik heb al drie kilogram verloren, maar moet er nog twee kwijtspelen om weer op mijn beste niveau te geraken. Maar het zal wel lukken. Ik ben op het juiste pad."

  Hasi: "Hij legt zichzelf te veel druk op"

  Anderlecht-coach Besnik Hasi was tevreden met het doelpunt van Mitrovic, maar bleef toch kritisch. "Hij moet nog leren dat niet enkel doelpunten tellen. Een spits kan ook goed spelen zonder te scoren, maar door de ploeg wel te helpen. Maar ik zie progressie."

  Hasi geeft zijn aanvaller nog enkele tips mee. "Mitrovic blijft altijd thuis en gaat nooit weg. Hij moet zich meer openstellen. Ik zeg niet dat hij een hele nacht moet uitgaan, maar hij moet zich kunnen bezighouden. Hij kan bijvoorbeeld zijn talenkennis bijschaven. Hij legt zichzelf veel te veel druk op."