• home
 • video
 • pas verschenen

  Zenit wordt uit Russische beker geknikkerd door hekkensluiter

  Zenit moet zich concentreren op de competitie en Champions League.

  De achtste finales zijn het eindstation geworden voor Zenit St.Petersburg in de Russische beker. De ploeg van Axel Witsel en Nicolas Lombaerts verloor na verlengingen van Arsenal Toula, de laatste in de Russische competitie.

  Zenit-trainer André Villas-Boas hield Lombaerts op de bank voor het duel tegen Arsenal Toula, dat met twee punten allerlaatste is in de competitie. Witsel begon wel in de basis.

  Na 20 minuten leek Zenit de moeilijkste horden te hebben genomen toen Arshavin de belangrijke openingsgoal maakte. Zenit domineerde de wedstrijd en twintig minuten verdubbelde Rodic de voorsprong van de thuisploeg. Villas-Boas had geen reden om ongerust te zijn en haalde Witsel naar de kant. Lombaerts bleef de hele match op de bank.

  Maar bij Arsenal Toula zat het venijn in de staart. Kaleshin zorgde voor de aansluitingstreffer en in de 90e minuut maakte Smirnov zelfs nog gelijk. In de verlengingen zagen Witsel en Lombaerts vanaf de zijlijn hoe Maloyan de wedstrijd nog besliste in het voordeel van de bezoekers: 2-3.