• home
 • video
 • pas verschenen

  Club: "Hein zei wel degelijk iets, maar willen geen polemiek"

  Invaller Vazquez (7) zegt dat Vanhaezebrouck (l) hem treiterde.

  Hein Vanhaezebrouck krijgt niet zijn gevraagde verontschuldiging van Club Brugge. Club reageerde vanochtend aan onze redactie op de heisa rond de Gent-coach en Victor Vazquez, die ontstond nadat een interview met de Spanjaard op de Club-site was verschenen. Vazquez zegt daarin dat Vanhaezebrouck hem bang wou maken bij zijn invalbeurt, maar de Gent-coach ontkende dat in alle toonaarden in Extra Time.

  Vazquez vertelt in zijn reactie na Club-Gent van zondag dat Vanhaezebrouck hem treiterde bij zijn invalbeurt: "Ga je nu écht voetballen met een gebroken neus? Mijn spelers weten dat hoor. Ze zullen je vermoorden."

  De Gent-coach reageerde furieus in Extra Time en eiste excuses, "anders ga ik naar de rechtbank."

  De excuses kwamen er niet. Wel volgend standpunt: "Het interview met Victor op de site was/is een relevant stuk. Het was ofwel een interview met Ryan over zijn ongelukkige tussenkomst ofwel een met Vazquez over spelen met zijn neusbreuk", schetst Club de omstandigheden van de reactie.

  "De bewuste quote is een klein onderdeeltje van een heel artikel en is zonder bijgaande bedoelingen gezegd. Ook vandaag blijft Victor erbij dat hij Hein niets kwalijk neemt en beseft hij dat dit in een match kan gebeuren, maar het is wel degelijk gezegd."

  "Als Club willen we niet meegaan in deze polemiek, maar willen we ook onze speler niet afvallen wanneer hij bij zijn standpunt blijft."

  "Voor ons is dit afgesloten. We gaan niet mee in de hetze of polemiek en kijken vooruit naar de volgende match." Die is donderdag in Moeskroen.

  Louwagie: "Beelden bekeken, maar niets gezien"

  Sporza belde ook naar AA Gent-manager Michel Louwagie voor een reactie van het bestuur. "Ik heb vanochtend aandachtig de beelden van de wedstrijd bekeken en heb niets kunnen zien waarbij onze trainer iets zou gezegd hebben tegen Vazquez. Natuurlijk zal dit ter sprake komen bij ons wekelijks onderhoud met de coach, maar ik heb dus niets gezien." Wanneer dat onderhoud met de coach is, wou Louwagie niet meegeven.

  AA Gent: "De beelden spreken voor zich"

  AA Gent plaatste dinsdagnamiddag een filmpje op zijn website over de bewuste fase. "AA Gent bekeek aandachtig de beelden van het moment waar Victor Vazquez naar verwijst in zijn reactie na de wedstrijd Club Brugge-AA Gent."

  "De club gelooft dat er geen interactie is tussen onze trainer Hein Vanhaezebrouck en Victor Vazquez. De beelden spreken voor zich. De club is er bovendien van overtuigd dat het gedrag waarvan sprake helemaal niet strookt met de persoonlijkheid van Hein Vanhaezebrouck. Misschien berust het op een misverstand."

  "Daarnaast meent voorzitter Ivan De Witte dat de Jupiler Pro League in de toekomst voor belangrijke uitdagingen staat. Hij wenst daarom de serene sfeer te bewaren en de goede contacten met de clubs in de Jupiler Pro League te behouden."