• home
 • video
 • pas verschenen

  Duits bondscoach Joachim Löw krijgt stadion naar zich vernoemd

  Löw: "Dit is een hele eer."

  Het plaatselijke voetbalstadion van Schönau draagt voortaan de naam van Joachim Löw. De Duitse bondscoach krijgt die eer na het behalen van de wereldtitel deze zomer. In het stadion is plaats voor 2300 personen. Löw wordt ook ereburger in het plaatsje nabij Freiburg.

  "Het is een heel speciale dag voor mij", zei de bondscoach na het plaatsen van zijn handtekening in het guldenboek van Schönau, gelegen in de deelstaat Bade-Wurtemberg.

  "Het is altijd fijn om de leuke momenten van deze zomer, die een hele natie gelukkig hebben gemaakt, nog eens te mogen beleven", zei Low, die sinds 2006 aan het hoofd staat van de Mannschaft.

  Löw is samen met zijn team bezig aan de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2016 in Frankrijk. Voorlopig heeft Duitsland wel nog maar vier punten uit drie wedstrijden verzameld.  Het won tegen Schotland, maar verloor tegen Polen en speelde gelijk tegen de Ieren.