• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Volgend jaar wil ik opnieuw de Tour rijden"

  Van Avermaet werd gisteren verkozen tot Flandrien van het jaar.

  Voor Greg Van Avermaet was 2014 een boerenjaar. De BMC-renner reed in de spits van maart tot oktober en werd daarvoor gisteren verkozen tot Flandrien van het jaar. "Met een overwinning in een grote klassieker zou het jaar perfect geweest zijn."

  "2014 was mijn beste jaar ooit. Het doet extra deugd om daarvoor beloond te worden met een trofee", zei Van Avermaet aan Sporza.

  Van Avermaet was de meest constante van alle Belgen dit jaar en haspelde ook de meeste kilometers af (zie "lees ook"). Voor het eerst in twee jaar reed hij dit jaar ook de Tour. Doseren is nooit aan Van Avermaet besteed.

  "Misschien zou ik soms wat minder moeten rijden, maar volgend jaar wil ik toch opnieuw de Tour rijden. Al ga ik eerst het parcours bekijken. De Tour geeft ontzettend veel publiciteit, daar wil je als renner gewoon bij zijn."

  "Het enige dat ik volgend jaar misschien anders kan doen is wat meer rust nemen na het voorjaar. Dan kan ik nog frisser zijn in de Tour en het najaar."

  Op zijn 29e wacht Van Avermaet wel nog altijd op een overwinning in een topklassieker. "Daarvoor moet ik misschien nog iets sterker en nog iets slimmer worden. Maar ondertussen heb ik de perfecte leeftijd bereikt. Het is niet iedereen gegeven om op zijn 25e wereldkampioen te worden zoals Tom Boonen."

  "Ik heb nog zes of zeven jaar om een grote klassieker te winnen en panikeer dus niet. Maar met een overwinning in een grote klassieker was het jaar echt perfect geweest."