• home
 • video
 • pas verschenen

  Tipuric wordt assistent bij Cercle, Smolders wordt speler-coach

  Jerko Tipuric blijft coach van provincialer Blankenberge.

  Jerko Tipuric keert voor de derde keer terug naar Cercle Brugge, deze keer als assistent van Arnar Vidarsson. Tim Smolders wordt klaargestoomd voor een rol in de technische staf. Hij zal de rol van speler en assistent-coach combineren.

  Cercle Brugge was de voorbije dagen naarstig op zoek naar een assistent voor Arnar Vidarsson die het felbegeerde Pro License-diploma, vereist voor elke club in eerste klasse, heeft.

  Die zoektocht is geëindigd bij oude bekende Jerko Tipuric. Hij zal minstens tot het einde van het seizoen op de bank zitten, maar zal die job blijven combineren met die van hoofdcoach bij provincialer Blankenberge, als die laatste hiermee akkoord gaat.

  Voor Tipuric is het zijn vierde passage bij Cercle Brugge, zijn derde als coach. Eerder was hij van 1994 tot 1996 en van 2002 tot 2004 hoofdcoach. Tipuric, die bekend staat om zijn onorthodoxe kijk op het voetbal, werd in die periode kampioen in tweede klasse.

  Ook Tim Smolders (foto) wordt bij de technische staf gehaald. "Het is de bedoeling om zijn leiderschap en betrokkenheid te benutten, zowel op als naast het veld", schrijft Cercle op zijn site. "Tim, die in de laatste fase van de UEFA A-opleiding zit, blijft wel zijn lopende contract als speler uitdoen."