• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Darcis zet Challenger van Rennes wel op erelijst

  Darcis (archieffoto) verloor vorige week de finale in Bergen.

  Een week na zijn verloren finale in Bergen heeft Steve Darcis het Challenger-toernooi van Rennes gewonnen. Onze landgenoot klopte de Fransman Nicolas Mahut in twee sets: 6-2 en 6-4.

  David Goffin bleek vorige week in eigen land nog te sterk voor Steve Darcis, maar die laatste kreeg vandaag een nieuwe kans op succes en hij greep ze met beide handen. Darcis (ATP-253) klopte Mahut (ATP-102) na 1 uur en 12 minuten met 6-4 en 6-4.

  Voor Darcis, die in september zijn rentree maakte na een jaar blessureleed, is het zijn vijfde Challenger-zege. Eerder behaalde hij ook al de Challenger-trofee in Helsinki (2007), Cordenons (2010), Scheveningen (2011) en Trani (2011). Darcis won ook twee ATP-toernooien (Amersfoort in 2007 en Memphis in 2008).