• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jelavic wil niet meer voor Kroatië spelen

  De scoreteller van Jelavic voor Kroatië zal op 6 blijven steken.

  Nikica Jelavic heeft een einde gemaakt aan zijn carrière als Kroatisch international. De spits van Hull is ontevreden met zijn rol als bankzitter. Jelavic speelde in 2007 nog één seizoen bij Zulte Waregem en kwam 36 keer uit voor Kroatië.

  Kroatië won vrijdag in zijn EK-kwalificatiewedstrijd met 1-0 van Bulgarije. Jelavic, ex-Zulte Waregem en Everton, kwam een hele wedstrijd niet van de bank en dat zinde de targetspits niet. Hij kondigde een dag na de wedstrijd aan niet meer voor Kroatië te willen spelen.

  Kroatisch bondscoach Niko Kovac was verrast door de keuze van zijn speler, maar had ook goede woorden klaar voor de aanvaller. "Ik dank hem voor alles wat hij voor de Kroatische nationale ploeg heeft gedaan. Ik wens hem het beste in zijn leven en zijn verdere carrière in het clubvoetbal."

  Jelavic komt momenteel uit voor de Premier League-club Hull City. In 2007 speelde de grote aanvaller één seizoen voor Zulte Waregem en kwam na een paar omzwervingen uiteindelijk bij Everton in de Premier League terecht. In de 36 matchen die hij voor Kroatië speelde, wist hij 6 keer te scoren.