• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vijf Belgen in Hawaï, hoge verwachtingen

  Vijf Belgen doen morgen een gooi naar eeuwige roem.

  Bart Aernouts, Axel Zeebroek, Marino Vanhoenacker en titelverdediger Frederik Van Lierde verdedigen zaterdag samen met Sofie Goos de Belgische eer in Hawaï. Hoe hoog mikken ze of mogen ze mikken. Dirk Gerlo voorspelt vanuit Hawaï.

  Sofie Goos, realisme troef

  Geboren: 06/05/1980
  Ploeg: Uplace-BMC
  Beste resultaten dit jaar: 1e Ironman 70.3 Texas, 2e Ironman Brazilië, 2e Ironman Kopenhagen
  Beste prestatie in Hawaï: 19e

  Dirk Gerlo: "Top 15 is een realistische doelstelling"

  "92 professionele triatleten beginnen straks aan de Ironman, 54 mannen en 38 vrouwen. Bij de vrouwen één Belgische, Sofie Goos. Haar ambitie, een plaats in de top 15."

  "De top 15 is een realistische doelstelling. Goos kent zichzelf en de tegenstand zeer goed. Zeker tien meisjes zijn intrinsiek sterker. Alleen als er door de omstandigheden slachtoffers vallen is opschuiven naar voor mogelijk."

  Bart Aernouts, snelste loper in 2013

  Geboren: 05/06/1984
  Ploeg: Uplace-BMC
  Beste resultaten dit jaar: 1e Ironman Frankrijk, 1e Ironman 70.3 Wiesbaden
  Beste prestatie in Hawaï: 8e

  Gerlo: "Een van de slimmere triatleten"

  "Aernouts zal zeker niet met de kopgroep uit het water komen, de schade beperken is de boodschap. Lukt dat, dan is er veel mogelijk. Aernouts zit immers in het kransje van de betere fietsers en vooral lopers."

  "Vorig jaar zette hij een tijd neer van  2u44, de snelste looptijd van allemaal en werd hij achtste. De vormpiek is beter gepland dan vorig jaar, de stage in San Diego verliep voorspoedig en Aernouts is ook één van de slimmere triatleten van het pak. Hij leest een wedstrijd prima. Bij zijn derde deelname behoort een plaats in de top vijf zeker tot de mogelijkheden."

  Marino Vanhoenacker, derde in 2010

  Geboren: 19/07/1976
  Ploeg: -
  Beste resultaten dit jaar: 1e Ironman 70.3 Zell am See, 1e Ironman Whistler, 1e ironman 70.3 Luxemburg
  Beste prestatie in Hawaï: 3e

  Gerlo: "Opnieuw op het juiste spoor"

  "Marino Vanhoenacker was in 2010, zo lang geleden al, derde in Alii Drive. In 2011 liep hij zichzelf in de vernieling na een geweldige, bijna alles-of-niets inspanning op de fiets. Daarna ging het licht even uit, hitte en voedsel werden een probleem, het schaambeen bleek te kunnen breken en zorgde voor veel ellende en meer downs dan ups in de wedstrijden."

  "Samen met Luc Van Lierde geraakte Vanhoenacker weer op het juiste spoor. In Canada brak hij deze zomer de fysieke en mentale ban, hij won overtuigend de Ironman in Whistler."

  "Over zaterdag blijft Vanhoenacker in het openbaar bescheiden. Een rol van betekenis kunnen spelen is het doel. Vanhoenacker een beetje kennende durf ik te vermoeden dat hij opnieuw denkt aan het podium. Kan hij zichzelf intomen? Wellicht beter dan vroeger. In een Duits magazine liet hij wel al noteren : "Im Sport zählt nur der erste Platz im Ziel." Versta : de lat ligt erg hoog."

  Frederik Van Lierde, de titelverdediger

  Geboren: 25/05/1979
  Ploeg: -
  Beste resultaten dit jaar: 2e EK Ironman, 1e Extreme Man Düren
  Beste prestatie in Hawaï: 1e

  Gerlo: "Zelden iemand met zoveel zelfvertrouwen zien toeleven naar Hawai"

  "Nog hoger ligt de lat bij titelverdediger Frederik Van Lierde. Zelden heb ik iemand met zoveel volharding, perfectionisme, rust en zelfvertrouwen naar de cruciale dag zien toeleven."

  "Van Lierde voelt dat hij nog beter is dan vorig jaar. Daar zal het dus niet aan liggen. En elke keer weer zegt hij dat er geen druk is. Hij moet niet winnen, hij wil graag winnen. Bij het gros van de tegenstanders is dat even anders."

  Axel Zeebroek, excellente zwemmer en fietser

  Geboren: 25/07/1978
  Ploeg: Uplace-BMC
  Beste resultaten dit jaar: 2e Ironman 70.3 Gerardmer, 3e Ironman 70.3 Luxemburg
  Beste prestatie in Hawaï: 15e

  Gerlo: "Door blessure niet voluit kunnen trainen"

  "Axel Zeebroek, een excellente zwemmer en fietser kon door een blessure niet voluit trainen voor de marathon. Triatlon mag dan wel een individuele sport heten, als hij ploegmaat Bart Aernouts fatsoenlijk door de Stille Oceaan kan loodsen, dan heeft hij zijn aanwezigheid hier zonder meer gerechtvaardigd."