• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Racing Genk geeft 25 supporters een stadionverbod

  De Genk-supporters uitten hun ongenoegen.

  Racing Genk heeft maatregelen genomen tegen enkele supporters die na de wedstrijd tegen AA Gent keet ging schoppen aan de hoofdingang van het stadion. De Limburgse club meldt dat het "een procedure tot burgerrechtelijke uitsluiting tegen 29 personen startte en enkele beslissingen genomen heeft".

  Racing Genk boekte op 22 augustus tegen AA Gent zijn eerste zege van het seizoen, maar de overwinning kon de Genkse spionkop niet bedaren.

  Na de match, overigens het debuut van Genk-coach Alex McLeish, goochelden enkele supporters met bommetjes en Bengaals vuur aan de hoofdingang van het stadion. De heethoofden riepen ook luidkeels om het ontslag van technisch directeur Gunter Jacob.

  "Naar aanleiding van de ongeregeldheden die plaatsvonden tijdens en na de wedstrijd, startte de club een procedure tot burgerrechtelijke uitsluiting tegen 29 personen", meldt Racing Genk.

  "De volgende beslissingen werden genomen: voor vier supporters blijft het bij een waarschuwing, een elftal personen krijgt een stadionverbod voor minimaal drie maanden. En in veertien gevallen, waar de feiten zwaarder waren, werd een langere uitsluiting voorzien, die in vijf gevallen tot het maximum van twee jaar oploopt."

  "Deze beslissingen van de club staan los van eventuele maatregelen die door het ministerie van Binnenlandse Zaken op basis van de voetbalwet genomen kunnen worden."

  "Racing Genk betreurt dat het tot die maatregelen moet overgaan, maar wil zijn verantwoordelijkheid niet ontlopen. Het is immers niet alleen de taak van de politie maar evenzeer van de club om voor een zo veilig mogelijke omgeving in en rond het voetbalstadion te zorgen. Jammer genoeg betekent dit uitzonderlijk ook het verbieden van de toegang tot het stadion."