• home
 • video
 • pas verschenen

  Wallays is sluwste vluchter in Omloop van het Houtland

  Wallays (archieffoto) klopte zijn vluchtgezellen.

  Jelle Wallays heeft de Omloop van het Houtland op zijn palmares gezet. De Topsport Vlaanderen-renner verschalkte in de slotfase zijn vijf medevluchters met een ultieme demarrage.

  Jelle Wallays, Julien Vermote, Tosh Van der Sande, Daniel Schorn, Coen Vermeltfoort en Bram Tankink reden in de plaatselijke ronden weg uit een omvangrijke kopgroep. Ze kregen niet al te veel ruimte van het peloton, maar de grote meute beet zijn tanden stuk op de kopgroep.

  Een terugkeer van het peloton kwam er ook al niet na de opgaves van favorieten Démare en Kittel (winnaar in 2012 en 2013), die door het slechte weer vroegtijdig de remmen dichtknepen.

  In de slotfase probeerde vooral Julien Vermote zijn medevluchters af te schudden, maar zijn pogingen werden gecounterd. Jelle Wallays koos wel het goeie moment en snelde naar de zege.

  Na de podiumceremonie maakte Wallays bekend dat hij Topsport Vlaanderen trouw blijft. "De interesse van andere teams sleepte te lang aan", zei Wallays.

  Uitslag:

  01. Jelle Wallays 200 km in 4u32'58"
  02. Daniel Schorn (Oos) op 2"
  03. Coen Vermeltfoort (Ned) - 3"
  04. Tosh Van der Sande - zelfde tijd
  05. Julien Vermote
  06. Bram Tankink (Ned)
  07. Tom Van Asbroeck
  08. Phil Bauhaus (Dui)
  09. Jens Debusschere
  10. Yoeri Havik (Ned)

  Vermeltfoort moet zelf rugnummer maken

  Coen Vermeltfoort greep maar net naast de zege, maar de dag begon voor de Nederlander met een valse noot. "Ik verloor voor de start mijn beide rugnummers", legt hij uit.

  "De sportdirecteur had ze uitgedeeld, maar ik verloor ze meteen. Op zo'n moment moet je inventief zijn. Met een stift heb ik mijn eigen rugnummers op een blaadje papier getekend. Misschien moet ik dat meer doen, want het bracht me geluk."