• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke: "Wil in de finale van het WK een rol spelen"

  Sep Vanmarcke is een van de Belgische speerpunten volgende zondag.

  Sep Vanmarcke is een van de sluipschutters in de Belgische selectie die volgende week zondag een gooi doet naar de wereldtitel. De Belkin-renner kan binnenkort naar eigen zeggen met een goed gevoel afreizen naar Spanje. "Ik zal zeker klaar zijn", laat Vanmarcke weten.

  Sep Vanmarcke reed zaterdag nog wat competitiekilometers in de GP Impanis-Van Petegem. Hij eindigde op 1'16" van winnaar Greg Van Avermaet, maar keek achteraf met veel vertrouwen uit naar het WK op zondag 28 september.

  "Ik zal zeker klaar zijn", vertelt de Belkin-renner. "Ik hoop diep in de finale nog een rol van betekenis te kunnen spelen. Dit jaar was ik op het einde van de klassiekers steeds in beeld. Dat moet zondag ook het geval zijn."

  Vanmarcke speelde zaterdag wel geen rol van betekenis in de GP Impanis-Van Petegem. "Ik wist dat ik geen frisse benen zou hebben. Na de koersen in Canada (vorige vrijdag en zondag, red) ben ik bewust wat kalmer gebleven."

  "Ik wou de jetlag helemaal uit het lichaam laten vloeien, maar daarna ben ik heel intensief beginnen op te bouwen. Ik heb hard getraind, met heel wat kilometers. Ook komende week zal ik enkele keren flink doorduwen", besloot Vanmarcke.