• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Gaal: "Veel concurrentie voor Januzaj"

  Januzaj zat dit seizoen al meer op de bank dan hem lief was.

  Rode Duivel Adnan Januzaj was vorig seizoen nog een lichtpuntje bij Manchester United, maar nu komt hij er amper van de bank. "Adnan zal zich moeten bewijzen, want de concurrentie voorin is moordend", meent zijn coach.

  Bij Manchester United is de weelde in het aanvallende compartiment bijzonder groot. Van Gaal heeft niet alleen Radamel Falcao ter beschikking, maar kan ook beroep doen op Wayne Rooney, Robin van Persie en Angel Di Maria.

  "Ik zie niet in waarom Falcao en Van Persie niet samen zouden kunnen spelen", zegt Van Gaal. "Naast hen hebben we ook nog Di Maria, Wayne Rooney en Januzaj. En dan vermelden we James Wilson nog niet eens. Er zijn dus zes spelers voor minder posities, en ik moet keuzes maken."

  Ondanks zijn overtuigende prestaties van vorig seizoen komt Januzaj dus niet meteen in de basis. "Ik kan geen vijftien spelers opstellen", zegt Van Gaal. "Dat is de reden waarom hij niet speelt. Adnan moet geduld uitoefenen en zich bewijzen op training. Hij zal zijn plaats moeten verdienen."