• home
 • video
 • pas verschenen

  Klaas Lodewyck laat zich opereren door Brugada

  "Ik moet even rusten, maar mag snel weer op de fiets."

  BMC-renner Klaas Lodewyck wordt eind deze maand geopereerd. Hij hoopt dat hartspecialist Pedro Brugada een einde kan maken aan zijn hartritmestoornissen. "Dit is mijn enige kans om terug profrenner te worden."

  Eind juli werden bij de 26-jarige renner van BMC problemen vastgesteld aan het hart. Lodewyck liep de voorbije weken heel wat ziekenhuizen af. Hij liet zich ook onderzoeken door professor Brugada en kiest nu voor de aanpak van de hartspecialist.

  Brugada stelde een experimentele operatie voor die de renner van zijn hartritmestoornissen zou moeten verlossen. Al is er geen garantie dat het probleem definitief van de baan zal zijn. "Het waren moeilijke weken", zegt Lodewyck. "Die artsen hebben allemaal hetzelfde gestudeerd, maar elk van hen kiest voor een andere aanpak. Dat maakte het niet gemakkelijk om een beslissing te nemen."

  Uiteindelijk heeft Lodewyck de knoop doorgehakt en ook zijn ploeg verwittigd. "Ik kies voor de ingreep van het team van Brugada. Dat lijkt me de beste oplossing. Ik moet het wel proberen, voor mijn carrière. Als ik niets doe, kan ik helemaal niet meer fietsen. Dit is mijn enige kans om opnieuw pofrenner te worden."

  Na de ingreep op 30 september mag Lodewyck meteen weer naar huis. "Daarna begint mijn voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ik moet een beetje rust nemen, maar mag snel weer op de fiets. Binnen de maand ongeveer volgen er dan opnieuw testen in het ziekenhuis om na te gaan of mijn problemen van de baan zijn."