• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgen kronen zich tot matchwinnaar in buitenland

  De Belgen in het buitenland mochten vieren.

  De Belgen in het buitenland hebben vandaag gemakkelijk de weg naar doel gevonden. Lukaku en Mirallas (Everton), Chadli (Tottenham), Nainggolan (Roma), Buyens (Charlton), Gillet (Bastia) en Origi (Rijsel): allen scoorden ze voor hun club belangrijke goals.

  Nainggolan van goudwaarde voor AS Roma

  AS Roma heeft ook in zijn tweede wedstrijd van het seizoen geen punten verspeeld. Het ging met 0-1 winnen bij Empoli. Radja Nainggolan was weer van goudwaarde, al goed voor een goal en een assist op de eerste speeldag.

  In de slotseconden van het eerste bedrijf belandde een knal van Nainggolan via de paal tegen het hoofd van doelman Sepe. Die zag de bal in eigen doel rollen.

  Lukaku en Mirallas bezorgen Everton de zege

  Romelu Lukaku, net fit na een teenblessure, had slechts twee minuten nodig voor zijn eerste doelpunt van het seizoen. Hij scoorde met een geweldige trap met zijn rechter in de verste hoek.

  De 2-0 halfweg de tweede helft was opnieuw van Belgische makelij. Mirallas gaf Foster geen kans, meteen de eindstand van de partij.

  Yoni Buyens maakt enige treffer voor Charlton Athletic

  In de Engelse tweede klasse maakte Yoni Buyens het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Watford. Al na drie minuten zette hij een strafschop om. Voldoende om het team onder leiding van coach Bob Peeters de zege te bezorgen.

  Origi brengt Rijsel op kop met goal en assist

  Rijsel begon sterk, maar had vlak voor de rust geluk tegen Nantes. Het mocht blij zijn met de 0-0. Een kwartiertje nadenken deed wonderen: in de eerste minuut van de tweede helft kopte Origi de 1-0 in doel, drie minuten later zette hij Lopesop weg naar een verdubbeling. Met de 2-0 komt Rijsel aan de leiding in Frankrijk.

  Chadli zet Tottenham op weg

  Amper twee minuten had Tottenham nodig om de score te openen. Een schot van Adebayor werd nog gekeerd, maar Nacer Chadli was bij de pinken om de rebound binnen te tikken: 0-1.

  Tottenham kon de voorsprong niet vasthouden. Het werd uiteindelijk 2-2.

  Gillet scoort eerste keer in de Ligue 1

  Guillaume Gillet heeft zijn eerste goal voor zijn nieuwe ploeg Bastia gemaakt. Gillet scoorde in de 54e minuut de gelijkmaker tegen Lens, een nieuwkomer in de Ligue 1. Pablo Chavarria, een ex-ploegmaat van Gillet bij Anderlecht, had Lens kort voor de rust op voorsprong gebracht.

  Bastia, waar ook Benjamin Mokulu speelminuten verzamelde, staat na vijf speeldagen op de 14e plaats met zes punten.