• home
 • video
 • pas verschenen

  Algerijns team van Broos gestraft na overlijden speler

  Broos en zijn spelers zullen het zonder supporters moeten doen.

  JS Kabylie, het Algerijns team van trainer Hugo Broos, moet dit seizoen al zijn thuiswedstrijden op neutraal terrein en achter gesloten deuren afwerken. Bovendien worden er tot 2015 ook geen supporters van de club meer toegelaten op uitwedstrijden. Dat zijn de sancties van de Algerijnse federatie na de dood van de Kameroense spits Albert Ebossé.

  Ebossé stierf op 23 augustus, nadat hij  na afloop van een thuismatch bij het verlaten van het veld geraakt werd door een steen, die vanuit de tribunes was geworpen. Het publiek gooide toen stenen en andere voorwerpen naar de spelers om hun onvrede te uiten over de nederlaag.

  Na de dood van de 24-jarige Ebossé, vorig seizoen nog topschutter in Algerije, twijfelde Hugo Broos of hij zou aanblijven als coach van JS Kabylie. Voorlopig blijft de hij evenwel op post. De Algerijnse competitie werd na het incident stilgelegd. Dit weekend wordt er weer gevoetbald.