• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk stelt vervanger van Jelle Vossen voor

  De 20-jarige Cavric scoorde vorig seizoen 12 keer.

  Racing Genk heeft de Servische aanvaller Aleksandar Cavric voorgesteld. De 20-jarige spits kwam over van OFK Belgrado en tekent een contract voor drie jaar. "Hij past volledig in onze politiek om jonge, talentrijke spelers aan te werven", zegt de club.

  Racing Genk zag sterkhouder Jelle Vossen op de valreep naar Middlesbrough vertrekken. De club heeft nu de vervanger voor zijn aanvaller voorgesteld, Aleksander Cavric.  "We volgden hem al sinds vorig seizoen", bekende Herman Nijs, voorzitter van de sportieve commissie.

  "We hebben Cavric op de laatste dag van de transferperiode nog kunnen vastleggen voor drie jaar, met een optie voor nog twee seizoenen. Hij is nog maar twintig jaar en past volledig in de politiek om jonge, talentrijke spelers aan te werven. Zijn grootste kwaliteit is zijn snelheid, maar ook zijn scorend vermogen valt op."

  Cavric speelde al in de Servische jeugdteams bij de U18 en U21. "Tijdens onze scouting viel op dat hij zich gemakkelijk kan aanpassen. In een 4-4-2-systeem kan hij in de spits spelen. In een 4-3-3 kan hij zowel op de linkse als op de rechtse flank uit de voeten. Uiteraard zal hij een integratieperiode nodig hebben, maar ik ben ervan overtuigd dat dit een goede zaak is voor de toekomst", zei Nijs.

  Cavric is met heel wat ambitie naar Limburg afgezakt. "Mijn eerste indruk van de club is heel positief. Genk is in België een grote club. Het is mijn doel om zo snel mogelijk een plaats te veroveren in het team. Daarin wil ik dan zoveel mogelijk scoren. Ik wil met Genk opnieuw Europees voetbal halen."