• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mirallas: "We kunnen iets bereiken met Wilmots"

  Kevin Mirallas speelde geen Belgische hoofdrol op het WK.

  Het WK voetbal is al even achter de rug, maar lijkt toch nog niet helemaal verteerd. Her en der duiken verhalen op dat de sfeer in het Belgische kamp dan toch niet zo optimaal was. Maar in Het Nieuwsblad doet Kevin Mirallas zijn uiterste best om de negatieve geluiden te laten uitsterven. Ook over Marc Wilmots is Mirallas niet spaarzaam met complimentjes.

  De Rode Duivels sneuvelden op het WK in de kwartfinales tegen Argentinië. "Iedereen zegt dat we niet het maximum uit het WK gehaald hebben en dat we niet het beste van onszelf gegeven hebben", vertelt Mirallas. "Maar dat vind ik een beetje flauw."

  "Als we twee jaar geleden voorspeld hadden dat we bij de laatste acht op het WK zouden geraken, had niemand ons geloofd. Daarom vind ik ons parcours in Brazilië gewoon goed."

  Aan dat parcours heeft Mirallas maar een beperkte bijdrage kunnen leveren. De Everton-spits kreeg twee basisplaatsen en kwam niet tot scoren. "Ik had liever wat meer gespeeld, maar ik ben ook gelukkig met de minuten die ik gekregen heb. Ik heb in vier van de vijf matchen mogen meedoen, terwijl anderen bijna niet hebben mogen spelen."

  Sommige critici vragen zich af of de Duivels met bondscoach Marc Wilmots wel een stap verder kunnen zetten. "Ik denk dat het WK getoond heeft dat we met onze coach iets kunnen bereiken. Ook op de volgende toernooien."

  "En als hij ons vroegtijdig zou verlaten, betekent dat dat hij vindt dat hij het maximum uit de groep gehaald heeft. Dat hij denkt dat we iemand anders nodig hebben om beter te worden. Maar dat is op dit moment nog niet zo."

  "Dat er kritiek is op zijn WK-aanpak? Dat lijkt me toch zwaar overdreven. Ja, de bondscoach heeft zijn eigen kijk op het spelletje, maar dat moet je als speler gewoon accepteren."

  "Groepsgeest was en is altijd top geweest"

  Tijdens het WK leken de Duivels goed met elkaar te kunnen opschieten, zonder enige spanning. Maar klopt dat wel? "Ik heb ook gelezen dat de sfeer in de groep niet optimaal zou geweest zijn, maar dat vind ik een beetje belachelijk", legt Mirallas uit.

  "Ik denk dat onze groepsgeest net een van de punten was waarop men ons niet mag aanvallen. Die was en is altijd top geweest."