• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Del Bosque roept vier nieuwkomers op bij Spanje

  Spanje speelt op 4 september in het Stade de France.

  Spaans bondscoach Vincente del Bosque heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de oefenmatch tegen Frankrijk. Het wordt de eerste wedstrijd van "La Roja" sinds de pijnlijke WK-uitschakeling en het afscheid van drie steunpilaren van de succesploeg die twee EK's en een WK won.

  Sinds de onverwacht snelle uitschakeling van Spanje in de eerste ronde van het WK, kondigden Xavi Hernandez (34), David Villa (32) en Xabi Alonso (32) hun afscheid aan van de nationale ploeg.

  In de selectie voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk, de eerste wedstrijd van Spanje sinds het WK, was het uitkijken hoe Del Bosque die leemte zou opvullen en of bepaalde spelers de rekening zouden gepresenteerd krijgen.

  De Spaanse bondscoach roept vier nieuwe spelers op: Raul Garcia (Atletico Madrid), Pablo Alcacer (Valencia), Mikel San Jose (Athletic Bilbao) en Kiko Castilla (Espanyol). Ook Dani Carvajal (Real Madrid) en Andre Iturraspe (Athletic Bilbao) zitten in de selectie. Die twee werden eerder al opgeroepen, maar speelden nooit.

  Van de 23 namen die er bij waren op het WK in Brazilië, zijn er in totaal acht namen niet meer bij. Geragd Pique en Javi Martinez zijn geblesseerd. Fernando Torres, Pepe Reina en Juan Mata zijn niet geselecteerd. Xavi, Villa en Alonso namen afscheid.

  "Dit is een ploeg voor het heden, maar ook gebouwd met het oog op de toekomst" zei Del Bosque. "Het is een speciale selectie gezien onze slechte prestatie op het WK. Maar het WK heeft geen sporen nagelaten binnen het team en het zal niets veranderen aan onze manier van voetballen waarbij balbezit centraal staat."