• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Xabi Alonso neemt afscheid als international

  Alonso trok 114 keer het shirt van Spanje aan.

  Xabi Alonso heeft zijn afscheid aangekondigd als Spaanse international. De 32-jarige middenvelder van Real Madrid vindt dat het na 114 selecties voor "La Roja" genoeg is geweest. Alonso maakte deel uit van de Spaanse selectie die in vier jaar tijd twee keer Europees kampioen en een keer wereldkampioen werd.

  "Ik wil laten weten dat ik mijn carrière als international als voorbij beschouw. Weten wanneer je afscheid moet nemen is een van de moeilijkste dingen die er zijn. Na lang nadenken heb ik besloten dat dat moment nu is aangebroken", motiveert Alonso zijn besluit.

  Alonso maakte zijn debuut voor Spanje in april 2003 in een wedstrijd tegen Ecuador. Een eerste prijs als international volgde in 2008 toen hij Europees kampioen werd. In de finale tegen Duitsland viel hij in. In de finales van het WK 2010 in Zuid-Afrika en het EK 2012 in Oekraïne en Polen was hij basisspeler.

  Alonso maakte ook deel uit van de Spaanse selectie die op het afgelopen WK in Brazilië roemloos ten onder ging in de eerste ronde. Na Xavi Hernandez is Alonso de tweede Spaanse international voor wie het WK in Brazilië een eindpunt is geworden.