• home
 • video
 • pas verschenen

  Meunier: "De obsessie om te vertrekken is weg"

  Meunier groet het publiek van het Jan Breydelstadion.

  De Belgische competitie begint vandaag aan zijn vierde speeldag en Thomas Meunier is nog altijd een Club-speler. Veel mensen hadden verwacht dat de rechtsachter van Club Brugge dit seizoen België zou inruilen voor het buitenland, maar Meunier heeft een knop omgedraaid.

  "Ik denk nog altijd aan een stap hogerop. Alleen moet je niet vertrekken om te vertrekken. Club Brugge verlaten om bij pakweg Freiburg of Braunschweig te gaan spelen, dat interesseert me niet. Ik zit hier goed", zegt Meunier in Het Laatste Nieuws.

  "Het klopt dat ik een periode heb gehad waarin ik mezelf onder druk zette om te vertrekken. Dat was omdat ik alle internationals transfers naar het buitenland zag maken. Dat wilde ik ook."

  "Maar op een gegeven moment ben ik beginnen te beseffen dat het geen zin heeft om dingen te overhaasten. Toen heb ik een klik gemaakt. De obsessie om te vertrekken is weg. Deels omdat ik besef dat ik nog maar weinig bewezen heb. En omdat ik ook vaststel dat bijvoorbeeld Vadis Odjidja 25 is en hier nog altijd speelt. Ik ben nog altijd maar 22. Nog tijd genoeg dus."

  Het contract van Meunier loopt nog twee seizoenen. Als Club nog geld wil verdienen aan Meunier moeten ze hem na dit seizoen verkopen. Is dit met zekerheid zijn laatste seizoen in België? "Waarom niet nog een seizoen hierna? Club moet me dan maar een goed voorstel doen voor een verlenging. Er zijn daar trouwens al gesprekken over geweest en ik sta er zeker open voor."

  "Liever kampioen met Club, dan niet spelen op het WK"

  Thomas Meunier viel in laatste instantie uit de selectie van Marc Wilmots voor het WK in Brazilië. Die teleurstelling is ondertussen wel verwerkt. "Ik heb alle matchen van de Belgen gezien. Zoals elke Belg supporter ik voor de Rode Duivels op het WK."

  "Op zulke momenten moet je rancune of slechte gevoelens, als die er al zijn, achter je laten. Ik was even blij als de rest van België met elke goal en elke zege."

  "De sfeer in Brazilië, kunnen trainen en samenleven met spelers zoals Kompany, dat zou een mooi avontuur geweest zijn. Aan de andere kant: niet spelen op een WK vind ik ook maar niets."

  "Laurent Ciman wist op voorhand dat hij geen minuut zou spelen. Dat moet ook niet leuk geweest zijn, en de kans zat er dik in dat het mij ook zou zijn overkomen. Dan verkies ik kampioen te worden met Club."