• home
 • video
 • pas verschenen

  Ibrahimovic scoort tegen Mertens in oefenmatch

  Mertens viert mee, maar Ibrahimovic en co lachen het laatst.

  Hoewel de Franse competitie al begonnen is, heeft PSG toch nog een oefenmatch in Napels afgewerkt. Bij Napoli speelden Kalidou Koulibaly (ex-Genk) en Dries Mertens elk een helft.

  PSG haalde enkele jaren geleden Edinson Cavani en Ezequiel Lavezzi op bij Napoli en nu werden de banden opnieuw aangehaald in een oefenmatch. De Napoli-fans bejubelden Lavezzi, maar Cavani werd op fluitconcerten getrakteerd. Die kon dat maar matig appreciëren.

  Verdediger Kalidou Koulibaly, overgekomen van Racing Genk, begon in de basis en werd, net als bijna de rest van de 22 acteurs, gewisseld bij de rust, bij een 0-0-stand.

  Voor Thiago Silva was het toen al eerder afgelopen. Bij een fout getimede hakbal liep de Braziliaanse verdediger een spierblessure op. Zo moest David Luiz, in zijn eerste match voor PSG, zonder zijn Braziliaanse collega-international rooien in de defensie.

  In de tweede helft kwam Dries Mertens in de ploeg bij Napoli, Laurent Blanc bracht Zlatan Ibrahimovic in. Op een counter kwam de gastheer op voorsprong, Higuain scoorde in de rebound.

  Maar Ibrahimovic (foto, met de trofee voor de winnaar) maakte snel weer gelijk, nadat doelman Andujar de bal in zijn voeten had gestompt. Javier Pastore zorgde voor het hoogtepunt, met een fraaie solo en dito doelpunt.