• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois en Hazard verliezen met Chelsea van Werder Bremen

  Thibaut Courtois kreeg zijn eerste wedstrijdminuten bij Chelsea.

  Thibaut Courtois heeft in zijn eerste match tussen de palen bij Chelsea niet kunnen juichen. De Londense club verloor een oefenduel tegen Werder Bremen met 0-3. De Belgische doelman moest zich twee keer omdraaien, maar ook concurrent Cech werd in de tweede helft geklopt. Ook Eden Hazard mocht een helft meespelen.

  Chelsea bereidt zich voor op het nieuwe seizoen en speelde een oefenpartij tegen de nummer twaalf uit de Duitse competitie, Werder Bremen.

  Thibaut Courtois mocht het nummer dertien aantrekken voor zijn eerste optreden bij de Londense club. Het bracht meteen geluk want al na zeven minuten pakte de Belgische nummer een uit met een mirakelsave.

  Even later moest hij zich wel omdraaien. Hij koos de juiste hoek op een penalty van Elia, maar kon er net zijn vingertoppen niet tegenzetten. Chelsea speelde een bleke partij en voor de rust moest Courtois zich opnieuw gewonnen geven op een loeiharde kopbal.

  In de tweede helft moest de Belg in doel plaatsmaken voor zijn Chelsea-concurrent Petr Cech. Ook hij hield zijn netten niet schoon. Werder Bremen versierde een tweede penalty en zette ook deze keer om.

  Eden Hazard, voor het eerst met het nummer 10, mocht in de tweede helft in de aanval postvatten. Hazard pakte uit met enkele knappe acties, maar ook hij kon het tij niet keren.

  Bekijk hier de save van Thibaut Courtois: