• home
 • video
 • pas verschenen

  Harbaoui verlaat Lokeren en trekt naar Qatar

  Hamdi Harbaoui scoorde zijn laatste doelpunt voor Lokeren in de Supercup.

  Bekerwinnaar Lokeren moet afscheid nemen van topschutter Hamdi Harbaoui. Al Qatar Sports Club legde de nodige miljoenen op tafel. "De clubs hebben sinds gisteren een akkoord", bevestigt sportief directeur Willy Reynders. Lokeren gaat voorlopig niet op zoek naar een vervanger.

  Hamdi Harbaoui daagde gisteravond niet op voor de training. Een teken aan de wand. De Qatarese Sports Club zou 2,5 miljoen euro op tafel gelegd hebben voor Harbaoui. De topschutter tekent in Qatar een 2-jarig contract en zal naar verluidt 1 miljoen euro per jaar verdienen.

  "Vandaag vertrekt Hamdi met zijn manager naar Qatar om de transfer af te ronden", vertelt Reynders (foto). "Voor Harbaoui was dit het moment om een grote transfer uit de brand te slepen nadat hij in ons land topschutter werd. Hij is ook al bijna 30 en dan is dit een erg mooi voorstel. Nu hij deze kans krijgt, moet hij niet twijfelen. "

  Lokeren gaat niet meteen op zoek naar een vervanger voor zijn topschutter. "Wij hadden rekening gehouden met zijn vertrek. Daarom trokken we al spelers aan met aanvallende kwaliteiten, zoals Cyriel Dessers en Eugene Ansah. Dutra wordt nu wellicht onze diepe spits."

  "Als dat toch niet voldoende blijkt, zullen we opnieuw op zoek gaan. Maar we gaan niets overhaasten", besluit Reynders.

  De clubs van Hamdi Harbaoui

  • 2005-2008: Espérance Sportive de Tunis (Tun)
  • 2008-2010: Wezet
  • 2010-2011: OH Leuven
  • 2011-2014: Lokeren
  • 2015: Al Qatar Sports Club (Qat)

  2012: Harbaoui bezorgt Lokeren de Beker van België