• home
 • video
 • pas verschenen

  Zes Sjachtjor-spelers stappen niet op vlucht naar Oekraïne

  Douglas Costa (archief) is een van de "vermisten".

  De Oekraïense kampioen Sjachtjor Donjetsk is zonder zes van zijn Zuid-Amerikaanse spelers teruggekeerd van een stage in Frankrijk. De spelers zijn volgens Franse media spoorloos. Ze zouden zich zorgen maken over de onrust in Oekraïne.

  De Argentijn Facundo Ferreyra en de Brazilianen Alex Teixeira, Fred, Dentinho en Douglas Costa waren volgens de Franse tv-zender Canal + onvindbaar toen hun ploeg terug naar Donjetsk vloog na een oefenmatch tegen Lyon. De zesde "vermiste" is nog onbekend.

  Sjachtjor hult zich voorlopig in stilzwijgen over de verdwijningen. "We geven geen commentaar", klinkt het. Het lijkt duidelijk dat de Zuid-Amerikanen de situatie in Donjetsk te gevaarlijk vinden en een transfer willen afdwingen.

  De situatie in de regio rond Donjetsk is bijzonder gespannen. Pro-Russische separatisten willen de regio losmaken van Oekraïne en ze worden er ook van verdacht achter de aanslag op het Maleisische vliegtuig te zitten. Dat kostte aan 298 mensen het leven.