• home
 • video
 • pas verschenen

  Vuelta gaat in 2017 van start in Nîmes

  Vorig jaar schreef Chris Horner de Ronde van Spanje op zijn naam.

  De Vuelta gaat in 2017 voor het eerst in haar geschiedenis van start in Frankrijk. Een ploegentijdrit in Nîmes zal de 72e editie op gang schieten. Dat heeft de burgemeester van de Franse stad bekend gemaakt op de dag dat de 15e Tour-etappe er aankomt.

  Vuelta-directeur Javier Guillén had eerder al zijn wens geuit om de Vuelta in 2017 te laten starten in Nîmes, maar het was wachten op een akkoord met de Zuid-Franse stad.

  Vandaag heeft burgemeester Jean-Paul Fournier bevestigd dat zijn stad het decor zal vormen voor de start van de 72 editie van de Vuelta. "Het wordt de eerste keer dat de Ronde van Spanje in Frankrijk start en de eerste rit zal een ploegentijdrit zijn", zegt Fournier.

  Vreemd genoeg is nog niet bekend waar de Ronde van Spanje in 2015 en 2016 zal starten.