• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck: "Tijd nodig om te bekomen"

  Van den Broeck in Vive Le Vélo.

  Jurgen Van den Broeck heeft de klap van zijn verloren podiumdroom nog niet verwerkt. Enkele uren na de Alpen-rit naar Risoul legde hij zijn ziel bloot in Vive Le Vélo. Hij bleef hard voor zichzelf. "Zolang de reden onbekend is, vind ik dat ik gefaald heb", zegt de Lotto-Belisol-klassementsman.

  Na de Alpen staat Jurgen Van den Broeck elfde in de stand, op 11 minuten van Nibali en 6 van de derde plaats van Bardet. In een Tour waarin favorieten als Froome en Contador uitvielen, had Van den Broeck de mogelijkheid om zijn podiumdroom te realiseren, maar hij zakte door het ijs. En daar heeft hij het moeilijk mee.

  "Ik moet toch bekomen van deze klap. De dokter denkt dat ik misschien een virus heb, maar dat is een speculatie. Zolang ik de reden niet ken, vind ik dat ik gefaald heb."

  "Ik ben geen groot talent en moet het hebben van hard werken en veel opofferingen. Ik train als de beesten en sta soms versteld van wat ik al gepresteerd heb in mijn carrière."

  "Ik prijs mezelf al gelukkig dat ik prof kon worden en blijf daarom elke dag hard werken. Dat ben ik verschuldigd voor de kansen die ik kreeg. En ja, ik kan het nog eens opbrengen. Volgend jaar begin ik er weer aan als de ploeg mij weer in de Tour wil zien presteren."

  "Wat deze Tour nog brengt? Dat weet ik niet. Ik ben er nog niet mee bezig. Ik moet eerst maar proberen om beter te worden en zal de Tour dag per dag bekijken."

  "Kritiek is niet makkelijk"

  Van den Broeck krijgt ook veel kritiek te slikken. "Het is mentaal niet makkelijk om met harde kritiek om te gaan. De mensen verwachten zo veel, en ik zelf ook. Maar ik ben nuchter en weet dat als je geen toptalent bent, alles tot in de puntjes moet meezitten. En dat is nu niet."

  Steun op Twitter