• home
 • video
 • pas verschenen

  Devenyns heeft hersenschudding en gebroken schouderblad

  Dries Devenyns is na Bart De Clercq de tweede Belgische opgever.

  Dries Devenyns heeft aan zijn val in de afdaling van de Izoard ernstige blessures overgehouden. De werkmier van Giant-Shimano werd naar het ziekenhuis gebracht en de artsen stelden een gebroken schouderblad, een hersenschudding en een klaplong vast.

  Op een razendsnelle, technische afdaling van de Izoard, het dak van de Tour op 2.300 meter hoogte, ging Devenyns van de baan. De koplopers haalden er snelheden tot 100 km per uur. Devenyns zat in de bus bij zijn spurter Kittel.

  "In een bocht werd ik verrast door een steen op de weg. Ik reed erover met mijn voorwiel en crashte", deed Devenyns zelf zijn verhaal nog op de site van zijn ploeg.

  Ploegarts Nando Liem gaf zijn medisch rapport. "Hij heeft een hersenschudding en moet daarom ter observatie in het ziekenhuis blijven. Hij heeft ook een (lichte) klaplong en zijn rechterschouderblad is gebroken. Voorlopig moet hij niet geopereerd worden."

  Met Devenyns is een tweede Belg uit de Tour verdwenen. Bart De Clercq was de eerste Belg die opgaf in de achtste etappe. De helper van Jurgen Van den Broeck had te veel last van zijn enkel na een val.